miercuri, 15 august 2018

OCNA SIBIULUI



         


 Staţiunea turistică permanentă Ocna Sibiului este situată la 17 km distanţă de Sibiu, dispune de numeroase lacuri saline, unele dintre ele declarate monumente ale naturii.Aşezată în partea de nord a Depresiunii Sibiului, la altitudinea de 408 metri, într-o regiune înconjurată de dealuri acoperite cu păduri de stejar, Ocna Sibiului are adânci rădăcini în istorie.      
La Ocna Sibiului sunt 15 lacuri naturale, dintre care lacurile Brâncoveanu, Lacul Roșu și Negru sunt cele mai sărate din Europa, având o salinitate de 415 gr./litru de sare, Lacul Avram Iancu, cel mai adânc lac sărat de ocna din Romania, 130 m, iar Lacul fără Fund e declarat monument al naturii prin fenomenul sau unic de heliotermie. Microorganismele aflate în lacuri numite artemia salină formeaza într-o uimitoare formă nămolul supropelic fosil indicat pentru bolile aparatului locomotor, dar mai ales pentru tratarea reumatismului. 
În inima întregului ansamblu salin de al Ocna Sibiului se situeaza Complexul Balnear cu cele trei lacuri și izvoare - Horia, Cloșca si Crișan - de notorietate națională și internațională 
Stațiunea Ocna Sibiului are și istorie, aici putându-se admira Biserica Brâncoveanu, Biserica Cetate, dar și posibilitatea de drumeții și pescuit. Toate acestea vă așteaptă pe tot parcursul anului. 

                



















revenire 2020













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...