miercuri, 5 iunie 2019

Pasul Ghimeș

         


O pistă de bob de vară, amenajată în comuna Lunca de Sus, Jud.Harghits a devenit într-un timp foarte scurt o atracţie pentru turiştii care vizitează zona Ghimeş sau pentru iubitorii de adrenalină, care vin special aici pentru a trăi această senzaţie. Pista de bob de vară are o secţiune de urcare, pe care se merge cu viteză redusă, după care, când se ajunge în partea de sus, urmează o coborâre de 1.200 de metri, cu zone în care se virează brusc, diferenţa de nivel la coborâre fiind de 160 de metri. Viteza maximă pe care o poate atinge bobul este de 45 kilometri pe oră, dar la fiecare dispozitiv există posibilitate de frânare, în funcţie de dorinţa fiecăruia şi de câtă adrenalină doreşte să aibă parte. Pentru cei care încearcă această distracţie nu trebuie să se teamă, întrucât instalaţia funcţionează în condiţii de siguranţă deplină. Capacitatea maximă a pistei este de 60 de sănii cu câte două locuri, ceea ce înseamnă că în acelaşi timp se pot afla pe pistă 80 de persoane.
Pe lângă adrenalina de care au parte, turiştii se pot bucura de un peisaj deosebit, pe care mulţi îl compară cu cele văzute în Austria sau Elveţia.

                
































revenire august 2019 🙈
































             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...