luni, 20 ianuarie 2020

Fortăreața prințesei ELENA GOLUBANA


       


Drumul până în Serbia e uşor de parcurs, dar destul de lung. Din Brașov sunt aproximativ 500 de kilometri până în Moldova Nouă , unde sa deschis un nou punct de frontieră , se trece cu bacul în 30 minute , doar cu cartea de identitate  ( pt o mașină și 3 adulți am plătit 80 Ron ) .Cum treci graniţa în Serbia, ( la Usje ) atmosfera liniştită te învăluie deja în aerul de vacanţă. Şoseaua şerpuieşte cu Dunărea în paralel , nici nu îți dai seama când ajungi la destinaţie. Peisajul este absolut încântător, iar în spate se vede cetatea Golubac, veche de aproape 700 de ani. Nu poţi ajunge la Golubăţ fără să te întorci în timp, în istoria locului. Veţi auzi poveşti fascinate şi veţi vedea locuri memorabile. Grandioasă ca un castel din poveşti, cetatea Golubac este reper pentru mii de turişti. Fortăreaţa medievală are 10 turnuri şi un şanţ de apărare şi pare că a crescut natural din piatră, pentru ca mai apoi să se piardă în Dunăre. Potrivit datelor, a fost construită de unguri în secolul al XIV-lea.
Variante de cazare sunt multe. Prețurile sunt de la 10 euro la hosteluri, până la 40 de euro la pensiuni sau hoteluri, cu micul-dejun inclus. 
La 30 de kilometri de orăşelul Golubac, o altă destinaţie promite o vacanţă memorabilă. Există acolo un Monte Carlo al sârbilor care se  mândreşte cu aşa numitul lac de argint, o minune a naturii.
Lacul de argint este un fel de mare a sârbilor ,este o ramificaţie a Dunării care a fost barată şi care capătă străluciri de argint după ce apune soarele. La Lacul de argint vin foarte mulţi turişti din Serbia, care se pot bucura de peste 2000 de case de vacanţă.
         




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...