joi, 25 iulie 2019

Biserica Sf.Mihail - Cișnădioara

       

Biserica Sfântul Mihail , sau „Michelsberg” (în germană, „Muntele Sfântului Mihai”) din județul Sibiu, este considerată cel mai vechi monument de arhitectură în stil romanic pur din Transilvania. Desigur, cel mai important aspect legat de Biserica – Cetate din Cisnădioara este faptul că ea s-a conservat timp de 800 de ani în geometria în care este admirată şi astăzi.
Aflată sub influenţa arhitecturii din Renania, ca şi bisericile din Cisnădie, Guşteriţa sau Ocna Sibiului, biserica Sfântul Mihail din Cisnădioara este o mărturie extrem de valoroasă, peste veacuri, nu doar a stilului romanic pe teritoriul românesc, dar, în egală măsură, a talentului şi măiestriei saşilor transilvăneni, şi a pluralismului etnic, cultural şi religios, care au fost definitorii, încă din Antichitate, apoi în Evul Mediu, dar şi în epoca modernă, în teritoriile româneşti.
Biserica este situată la 10 km de Sibiu pe un deal , se ajunge în 10 minute pe o cărare prin pădure.
Construcția ar fi început în jurul anului 1180 de comunitatea de sași colonizată de regalitatea maghiară și ar fi durat 20 de ani .
       


































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...