miercuri, 24 iulie 2019

CRAMA LACERTA

     

Crama este situată în Fințești-Buzău, ea deţine 82 de hectare cu viţă de vie în podgoria Dealu Mare, una dintre cele mai importante regiuni viticole din ţară și cea mai bună podgorie pentru obținerea de vinuri roșii.
Zona este situată de-a lungul paralelei 45 unde sunt poziţionate şi celebrele regiuni Bordeaux și Toscana . Vinurile obținute aici sunt recunoscute pentru gustul bogat, complex , catifelat și sunt păstrate în condiții strict controlate în crama inaugurată în 2011. Majoritatea vinurilor roșii, și o parte din vinurile albe, sunt maturate la barrique, în butoaie cu capacitatea de 225 litri, fabricate din stejar de cea mai bună calitate provenind din Franța, SUA, Rusia, Ungaria sau România. La momentul acesta folosesc peste 700 de butoaie, cu o perioadă de folosire de maxim 6 ani.

( Din drumul principal mai sunt de parcurs 3 km fără asfalt dar practicabil , merită din plin ; locația , personalul , liniștea ,și să nu uităm vinul 🥂 )

         
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...