luni, 8 iulie 2019

Chilia lui Ambrozie Rizea

         

Chilia lui Ambrozie este localizată în satul Breaza din comuna Năeni. Ambrozie, de loc din Breaza, cu numele de mirean, Tănase Rizea (1889-1980), a devenit de foarte tânăr călugăr la Mânăstirea Ciolanu de unde a fost trimis la schitul românesc Prodromu de la Muntele Athos. La întoarcere a ales să seizoleze în chilia pe care şi-a săpat-o în peretele Pietrei Şoimului. In zilele de post nu cobora din chilia sa decât după asfinţitul soarelui, pentru a se aproviziona cu hrana, rădăcini şi apă. A trăit în chilia care-i poartă numele 50 de ani, agonisind cele necesare traiului zilnic din ce câştiga, lucrând cu ziua la podgoriile din vale sau împletind coşuri din papură.
Drumul pana la chilie este foarte greu: o carare abrupta ajunge pana sub faleza de calcar, apoi dupa o catarare de 2 metri ajungem la o scara improvizata care duce pana la prispa chiliei formata din doua camarute in care au fost sapate mai multe firide. ( turism.buzau )

        








































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...