vineri, 11 martie 2016

CASTELUL CANTACUZINO , BUSTENI

Castelul Cantacuzino a fost construit la cererea printului Gheorghe Grigore Cantacuzino in anul 1911. Este construit in stil neoromanesc , inconjurat de un parc cu multe alei, fantani arteziene si o grota. Castelul se intinde pe o suprafata de peste 3000mp si are o deosebita valoare istorica, artistica si arhitectonala. Maestria mestesugului artistic il gasim in semineele din piatra de Albesti , balustradele de lemn, stucomarmura si deosebitele vitralii . Acest castel poseda si o colectie heraldica reprezentand blazoanele familiilor de boieri incuscriti cu familia precum si picturi cu membrii familiei Cantacuzino din ramura munteana.
Aici se gaseste si restaurantul " Canta Cuisine " in interiorul castelului cu un design elegant si un bucatar sef de exceptie Romica Harabagiu. Restaurantul dispune de mai multe incaperi care sunt create in stiluri diferite precum si o terasa.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...