luni, 18 iulie 2016

LACUL SI BARAJUL BOLBOCI

                                                     PRIN BUCEGI
Lacul Bolboci este un lac de baraj artificial în Masivul Bucegi, pe râul Ialomița, în spatele barajului Bolboci, cu un volum util de 17,9 milioane m³, față de volumul inițial de 19,4 milioane m³. În lacul Bolboci se varsă și răurile: Blaba, Nucet (ambele pe stânga), Bolboci și Plaiul Mircii (pe dreapta).
Cabana Bolboci se află pe malul lacului și a fost construită în 1928. Până în 1971 putea fi folosită doar vara, pentru ca nu avea sobă și nu era acoperită cu tablă. Este la o distanță de 8 km de Sinaia și la 10 km (2 ore de mers) de Peștera Ialomiței
.
Barajul Bolboci este amplasat pe râul Ialomița, în județul Dâmbovița, la altitudinea de 1438 m, în amonte de Cheile Zănoagei, în spatele său formându-se Lacul Bolboci.
Barajul Bolboci, cu înălțimea de 55 m, este un baraj construit din anrocamente, cu etanșare din beton la paramenul amonte. El realizează o acumulare de 18 milioane m³ pentru asigurarea, în orice condiții, a alimentării cu apă potabilă a municipiul Târgoviște.
Barajul, dat în folosință la data de 11 octombrie 1988, a fost proiectat de Institutul de Studii și Proiectări Hidroenergetice SA. Piatra pentru construirea barajului provine din cariera de pe Podul cu Florile – muntele Zănoaga din Masivul Bucegi.



















revenire iunie 2017

                   









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...