marți, 6 iunie 2017

CASCADA TAMINA


         

Situată în munții Piatra Mare la o altitudine de 1100m, cascada Tamina este înșiruirea a 5 cascade, din care cea mai mare are înalțimea de 10m, a fost formată prin adâncirea cu mai mult de 50m a unei linii vechi de drenaj instalată pe fisuri verticale în masa calcarelor, posibil și prin prăbușirea unei peșteri.
Procesul de adâncire și modelare a cheilor continuă formele de relief putându-se schimba de la an la an. Arealul cascadei Tamina este deosebit de valoros din punct de vedere al biodiversității, întâlnindu-se numeroase specii și habitate protejate la nivel național și European.
Printre cele mai importante habitate de aici sunt cele ale stâncilor calcaroase, cheilor, pajiștelor alpine, pârâie și izvoare de munte.
Stâncăriile cascadei Tamina sunt unul din ultimele refugii ale faunei carpatice, în special păsări și mamifere mari. Datorită numarului mare de urși bruni din aval de chei, locului i se mai spune și Ursărie.
         
                   






























































Drumul nu este marcat , dar nici greu de gasit :) se va urma semnul alb-albastru , dureaza 2 ore de mers lejer.
Se poate trece prin chei destul de usor :) doar un pic de apa la incaltari :) MERITA 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...