luni, 17 iulie 2017

CASCADA URLATOAREA BUȘTENI


                       


Este o alegere buna pentru o zi de weekend, un traseu de aproximativ 45 minute , doar prima parte este un pic mai grea deoarece urcarea este abruptă , în rest o plăcere cu liniște deplină doar ciripitul păsărelelor se aud .
Traseul începe din Bușteni chiar de lângă telecabină, partea stângă  , se urmează marcajul cu punct roșu, este foarte bine indicat.



LEGENDA :

”Prin acești munți o frumoasă păstoriță, fiică a Jepilor bătrâni, își păștea mioarele în vremuri demult apuse. Doi frați ciobănei se îndrăgostiseră de păstoriță și prinseră a o urmări pas cu pas, fără însă a ști unul de dragostea celuilalt. Într-o zi neguroasă , ciobanii, fără să se vadă unul pe celălalt, au întins brațele spre ciobăniță. Aceasta înspăimântată de apariția ciobanilor a scos un țipăt deznădăjduit și s-a aruncat în gol de pe stânci, prefăcăndu-se în cascada de argint care cade infinit,  plângându-și parcă tinerețea. Ciobanii au impietrit pe loc din cauza grozăviei iar trupurile lor împietrite mai pot fi văzute și astăzi de-a stânga și de-a dreapta cascadei ” Aceasta ar fi legenda ce stă scrisă în dreapta cascadei Urlătoarea, pe un panou informativ realizat de către Administrația PNB in 2013.

                    































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...