luni, 8 aprilie 2019

CHEILE RÎMEȚULUI

                       
Cheile fac parte din Rezervația naturală Cheile Rîmețului , este o rezervație complexă din M-ții Trascău.Traseul începe din dreptul Mănăstirii Rîmeț 4 km de drum forestierpână la intrarea în chei.  Cheile pot fi parcurse doar prin traversarea apei , până la portal traseul este amenajat cu cabluri și bride , după care doar prin apă 🙃 . După 2 ore se ajunge în satul Cheia care este locuit doar de o singură familie , Suliman Cristina și Gabriel cu doi copii minunați , David și Alice . Familia a restaurat 2 case vechi de peste 120 ani , au adus un aer proaspăt satului părăsit . Cei ce doresc pot să se cazeze într-una din case .
Înainte de portal mai există un traseu pe partea dreaptă , Brâna caprei , este un traseu cu urcare abruptă la 100 m de apă , recomandat doar celor cunoscători , este foarte dificil și periculos , noi am ales acest traseu pt întoarcere , o adevărată aventură cu adrenalina la maxim 🙈.
Tot traseul a durat 7 ore cu tot cu pauza de masă și cea de cafea cu fam Suleiman.
                 








După Mănăstire a început traseul de 4 km , parcurs cu mașina până la intrarea în chei.



Intrarea 🙂



































Izvorul 







Portalul sau Poarta lui Dumnezeu









continuare doar prin apă 🙈













satul Cheia cu pauza de masă 



















Fam Suliman și o cafea 😉













Acum începe distractia , traseul de întoarcere 😁 














































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...