Unul dintre cele mai frumoase lacuri naturale ale judeţului Bistriţa-Năsăud se află în Munţii Călimani, la altitudinea de 1.260 de metri. Poartă numele de Tăul Zânelor și se găsește în apropierea Vârfului Chicera lui Pasăre, pe teritoriul comunei Bistriţa-Bârgăului.
Se ajunge ușor de la lacul Colibița, este un traseu accesibil dar de luat aminte că în zonă sunt urși , vipere și alte animale sălbatice , chiar și turmele de oi sunt însoțite de 7-8 dulăi deloc prietenoși 🙂 și mulți țânțari 🙈
Legenda spune că doi ciobani, Scurtu şi Pasăre, au întâlnit, într-o noapte cu lună plină, patru zâne care au venit să se plimbe într-o poiană din pădure. Văzând că au fost descoperite, zânele au dăruit ciobanilor un munte unde să-şi hrănească oile (numit azi Chicera lui Pasăre) şi un pârâu unde să le adape (Pârâul Scurtu). În schimbul acestor daruri, ciobanii au promis că nu vor veni în poiană în nopţile cu lună plină.
Într-o noapte, însă, ciobanii au trădat înţelegerea şi, ascunzându-se după arbori, s-au uitat la zânele care alergau goale prin poiană. Când i-au văzut pe ciobani, zânele au dezlănţuit o furtună puternică, cu tunete şi fulgere, prăbuşind muntele peste ei. A doua zi, oamenii au văzut un mic lac lângă poiana unde odinioară se plimbau zânele, pe care l-au botezat Tăul Zânelor.
O să mai împărtășesc câteva imagini din zonă 🙃 , sunt foarte multe trasee de făcut , pt noi timpul a fost limitat la câteza zile, profitând de mini-vacanța de Rusalii .
Cazarea super la Pensiunea Izvorul Zânelor , recomand cu drag , locația excelentă , condiții super și f curat 👌
Plimbări pe lac și pe lângă ( Colibița ) , am observat f multe schimbări în zonă , sa construit și se construiește în ritm rapid , poate prea mult , este o diferența mare în doar 3 ani , dar merită .
O mini-vacanță reușită ( ca de obicei )
baterii încărcate , momente faine cu prieteni dragi 💚
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu