joi, 5 ianuarie 2017

Hotelul de gheata Balea Lac







O idee în care nimeni nu credea. La început, pentru mulţi a fost o idee nebunească, fiind privită cu mult scepticism şi neîncredere, dar cineva a fost suficient de ambiţios să folosească natura în avantajul său, să o transforme fără să o distrugă, şi să creeze unicul Hotel de Gheaţă din Europa de Est.


   
Construit din gheaţa lacului glacial. Astfel, din anul 2005, în fiecare iarnă, Hotelul de Gheaţă se reconstruieşte în Muntii Fagaras din materiale oferite de natură. Blocurile imense de gheaţă, tăiate şi scoase direct din Lacul Bâlea sunt folosite la ridicarea zidurilor, iar zăpada, care este adunată de pe întreg versantul montan, este folosită pentru fixarea cărămizilor de gheaţă şi finisarea zidurilor.

Fiecare an aduce o nouă poveste. În fiecare an, Hotelul de Gheaţă are o structură diferită şi spune o poveste nouă. Această poveste este transpusă atât în decorul şi în arhitectura camerelor,  a barului de gheata cât şi în evenimentele organizate cu diferite ocazii.
  
Locuri de linişte. Pentru mai multă intimitate, este pus la dispoziţia turiştilor un complex de igloo-uri, construite în imediata apropiere a hotelului. Lângă hotel, superba biserica de gheata este deschisă, începând cu luna ianuarie, tuturor celor care doresc un moment de linişte şi de reculegere sau o cununie religioasă neconvenţională.
    
 
       

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...