miercuri, 22 martie 2017

Covasna



   


Covasna  „Staţiunea celor 1000 de izvoare de sănătate”, având un climat blând, un aer puternic ionizat negativ cu un cadru natural deosebit .Resursele naturale curative pot fi valorificate pe tot parcursul anului

Primele cure balneare la Covasna au fost organizate în secolul XIX: apa minerală scoasă din fântâni era turnată în căzi de lemn şi încălzită cu pietre fierbinţi. Iar mofetele erau, de fapt, nişte găuri mari în pământ, cu scări, în care pacientul intra cu tot corpul lăsându-şi doar capul afară, în aer liber. 
Astăzi Covasna are o bază de tratament modernă la care vin, în orice perioadă a anului, cei care preferă o terapie naturală împotriva afecţiunilor cardiovasculare. 


                                   Balta Dracului
         

Simbol al oraşului, situată în piaţa centrală, Balta Dracului este un vulcan noroios, o erupţie permanentă de dioxid de carbon, care ţine în mişcare un vârtej compus din noroi de culoare galbenă şi din ape freatice, respectiv minerale.
În ultimii 200 de ani Balta Dracului a erupt de mai multe ori. În prezent este complet inofensivă, fiind aidoma unei fântâni în clocot, declarat monument al naturii.
                          



Cred că ați auzit sau citit despre conace , cetăți , biserici din zona Covasna , aşa cum am citit şi eu dar de fapt realitatea este alta , cu toate că există indicatoare către aceste obiective foarte bine marcate , când ajungi la destinație surpriză :) porți închise cu tabele gen " accesul interzis persoanelor străine " sau uşi închise sau atunci când vrei să întrebi unde-când-cine deține cheia sau ....te trezeşti că nu se vorbeşte limba ta şi nu eşti înțeles....aşa am văzut doar exterioarele unor obiective care erau pe lista noastră :) Covasna este o zonă frumoasă cu multe, multe obiective care merită vizitate , doar că trebuie să pleci foarte informat de acasă .
                 












NU UITAȚI CÂND PLECAȚI SPRE COVASNA Să aveți sticle pentru APĂ :))) sunt foarte multe izvoare ,chiar în centru .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...