duminică, 14 august 2016

Cascada de apă termală Toplița

Rezervația naturală  a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.152 din 12 aprilie 2000, privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate și se întinde pe o suprafață de 0,50 ha. Aceasta reprezintă o cădere de apă termală (cu o temperatură de cca. 27oC) cu un conținut ridicat de carbonat de calciu, ce își schimbă în permanență aspectul datorită depunerii de travertin. Apa provine din izvorul „Bradul”, din apropierea orașului.

 Cascada cu apa termală este situată în orașul Toplița, pe strada Cascadei. De pe strada Ștefan cel Mare intri pe strada Nicolae Bălcescu, treci calea ferată din Toplița și imediat după aceasta virezi la stânga pentru a ajunge la cascadă. Drumul după calea ferată nu este într-o stare bună, dar nu este nici degradat.
Aceasta nu îngheață niciodată, nici măcar iarna când își păstrează temperatura constantă de 26 -28 de grade Celsius.
Toplița oferă liniște și aer foarte curat, cu o concentrație mare de ozon. Orașul este înconjurat de Munții Gurghiului, Munții Giurgeului și Munții Călimani și  păduri de conifere.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...