luni, 8 august 2016

Muzeul International al Oualor Lucia Condrea - Moldovita

      Muzeul International al Oualor Lucia Condrea

Cand ajungi in Bucovina , printre obiectivele care vrei sa le vizitezi in zona trebuie sa fie si acest muzeu din Moldovita , in zona veti gasi si altele de acest gen dar credeti-ma acesta este unul care merita si unde gasiti autenticitate , aceste lucrari de arta nu le poti gasi oriunde, sunt unicate .

''Dintre toate obiceiurile romanesti, cel al inchistririi oualor de Pasti este de departe cel mai gingas si mai cald. Nicaieri ca in Bucovina, oul nu este privit cu atat de multa dragoste si nici obiceiul ”scrierii” lui nu este ridicat la nivel de arta ca aici.
Cele mai vechi si mai sugestive oua inchistrite, purtatoare de simboluri vechi, precrestine sunt ouale ce provin din teritoriile locuite de hutuli. La Moldovita - Bucovina, localitate in care s-a salasluit etnia hutula din timpuri stravechi, aceasta traditie este la ea acasa.
Artista Lucia Condrea, fiica a acestui tinut binecuvantat de Dumnezeu, este cea care a dus faima locului in care s-a nascut si a Bucovinei peste tot in lume.
In 2007, artista Lucia Condrea a inaugurat la Moldovita un muzeu ce-i poarta numele, unic in tara si poate in lume prin valoarea artistica deosebita a exponatelor. Ideea realizarii acestui muzeu a aparut ca o consecinta fireasca a multor ani de truda artistica si din dorinta de a lasa generatiilor urmatoare aceste valori unice ale artei.
Muzeul cuprinde peste 5000 de exponate, asezate artistic pe suprafata celor doua nivele ale cladirii in 56 de vitrine si este structurat in 3 sectiuni.''
http://www.muzeuloualorluciacondrea.ro/index.php/arta-condrea
Am fost incantata sa am onoarea de a afla povestea acestei arte chiar de la doamna Condrea , o poveste cu bune si rele dar ma bucur enorm pentru ca este o persoana puternica si ambitioasa care ne reprezinta cu frumoasele lucrari atat in tara cat si peste hotare  , este un om minunat , cu un talent deosebit , felicitari pentru toata munca depusa. Cuvintele sunt de prisos . FELICITARI 




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...