sâmbătă, 19 ianuarie 2019

CASTELUL BETHLEM - Criș

         

Castelul este situat la 18 km distanță de Sighișoara , construit în secolul XIV și aparține familiei cu același nume.
Pe zidurile vechiului castel princiar e imprimat blazonul familiei Bethlen. 
           

Blazonul familiei este şarpele cu mărul de aur în gură. Se zice că în momentul când au venit, aici era o mlaştină mare şi că ar fi fost un monstru ca cel de la Lochness care înghiţea oamenii şi el ar fi aruncat un măr care i-a rămas în gură şi el s-a înecat. A murit şi de aici ar fi pornit blazonul familiei. Istorii spun că în gura şarpelui de pe blazon s-ar afla bula papală, pusă acolo de membrii familiei, după ce au trecut de la religia catolică la cea reformată, după cum cereau stăpânii vremii.

Castelul aparţine acum unei nepoate a ultimului Bethlen care a locuit acolo. Începând cu perioada comunistă, castelul s-a ruinat încet-încet. A rămas doar o urmă a fostei locuinţe princiare , dar sau pornit lucrări de reabilitate a castelului.

Ca orice castel din Evul Mediu şi Bethlen are o legendă. Se spune că o contesă nu l-ar fi iubit pe soţul său. Din dragoste neîmplinită ar fi înnebunit şi de atunci bântuie pe holurile castelului. 

        








































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...