miercuri, 2 ianuarie 2019

Tușnad Băi - iarna !!! Plimbare cu Șenilata 😉


           

Ce poți face în stațiune în afara tratamentelor cu ape 😊 și în afară de pârtia de schi ? Simplu , o plimbare cu șenilata .O experiență super , peisaje desprinse din poveste .

     

Întemeierea staţiunii se presupune că ar fi avut loc în 1842, iar legendele păstrate până astăzi spun că primul care ar fi atras atenţia asupra efectelor benefice pentru sănătate ale apelor de aici ar fi fost un cioban. Vestea s-a răspândit cu repeziciune, iar trei ani mai târziu, prefectul celor patru sate din zonă, Tuşnad, Vrabia, Cozmeni şi Lăzăreşti, a iniţiat înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni care avea şase membri şi a închiriat zona pe o perioadă de 99 de ani. Numărul membrilor societăţii a crescut apoi la 42 şi s-au ridicat 40 de vile, primele edificii balneare. În 1852, staţiunea este admirată de însuşi împăratul austriac Franz Joseph, care comandă reamenajarea acesteia. Se construiesc o serie de vile de tip elveţian, iar zona devine cunoscută drept „Mica Elveţie“ (Adevărul.ro)

             

































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...