sâmbătă, 7 mai 2016

CASTELUL BRAN

Castelul Bran este situat la 30 km de Brasov in pasul Bran-Rucar , lucrarile de construcutie au inceput in anul 1377 si au fost terminate in 1382 , are o inaltime de 66 de metri si apartine lui Dominic De Hasburg.
In prezent este dechis pentru turisti dar si pentru inchiriere a unor spatii pentru evenimente .
 In muzeu sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri, iar Domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului si Casa Principesa Ileana.
În anul 2000, Castelul Bran a fost revendicat de Arhiducele Dominic De Hasburg și de surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen și Elisabeth Sandhofer, moștenitorii principesei Ileana, de la care castelul fusese în 1948 trecut în proprietatea statului.
În luna mai 2006, aceștia au devenit proprietarii castelului și ai domeniului aferent, în urma unei decizii guvernamentale de retrocedare.
Statul român a păstrat administrarea castelului pentru încă 3 ani, până în 18 mai 2009.





















































Înaintea retrocedării, Ministerul Culturii a dispus mutarea colecțiilor aparținând statului român de la Castelul Bran la Vama Medievală. Pentru a putea redeschide muzeul, familia de Habsburg a remobilat castelul cu obiecte din colecția personală. Redeschiderea oficială muzeului s-a realizat la 1 iunie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...