duminică, 22 mai 2016

CETATEA RUPEA










  • Cetatea Rupea este localizată pe DN 13, la 70 km de Braşov, pe drumul spre Sighişoara în oraşul Rupea, pe Dealul Cohalmului 
  •  Poate fi vizitată în fiecare zi, în intervalul orar 10:00-20:00.
  • Taxa de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi de 5 lei pentru copii.
  • Dateaza din anul 1324, sub numele de KuholmCetatea Rupea a servit drept punct de apărare şi refugiu pentru regiune, dar a avut şi un rol administrativ. 
  •  Aici au fost descoperite obiecte de ceramică dacică şi alte vestigii arheologice, motiv pentru care se crede că pe acest loc s-a mai aflat înainte o cetate dacică, Cetatea Ramidava, transformată în Castrul roman Rupesdupă cucerirea romanilor.
  • Procesul de restaurare a inceput in 2009 si finalizat in 2013. Cu ajutorul finanţării obţinute, au fost reabilitate zidurile exterioare ale cetăţii, afectate de trecerea timpului şi de intemperiile vremii, şi au fost ridicate şi consolidate cele 4 turnuri, dintre care numai unul rezistase ruinării complete. De asemenea, s-a construit şi un drum nou de acces, o parcare şi un centru de informare pentru turiştii veniţi la Cetatea Rupea.
    Având forma unei spirale ascendente, Cetatea Rupea este aşezată pe 3 nivele: Cetatea de susCetatea de mijloc şi Cetatea de Jos. Astăzi, turiştii pot admira toate frumuseţile de altă data ale Cetăţii Rupea în cele 3 secţiuni ale cetăţii.
    Cele 4 turnuri (Turnul PorţiiTurnul SlăniniiTurnul Slujitorilor şi Turnul Cercetaşilor) fiecare cu rolul său de apărare sau de suraveghere, de depozitare sau de locuire, sunt principalele atracţii. Turnul Cercetaşilor este cel mai înalt dintre acestea şi cel din care vizitatorii pot admira panorama regiunii. La acestea se adaugă şi alte turnuri speciale, încăperi, magazii şi porţi.

















































  • revenire august 2017 














2 comentarii:

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...