luni, 16 mai 2016

POIANA NARCISELOR !!!!






    
                                      







Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului, cunoscută mai ales sub denumirea de Poiana Narciselor este cea mai mare din Europa , este o arie protejată. Se întinde pe nu mai puţin de 400 de hectare şi doar aici puteţi vedea, începând cu luna mai, milioane de narcise înflorite.
 Poiana Narciselor este o adevărată minune a naturii. Cine ajunge la Vad în luna mai poate admira sute de hectare şi milioane de narcise înflorite iar mirosul florilor se simte de la sute de metri distanţă. Turiştii se pot relaxa astfel într-un adevărat paradis natural, înconjuraţi doar de flori, verdeaţă şi multă multa linişte. Pentru că este o arie protejată, culesul narciselor este interzis. La fel şi cositul ierbii. Localnicii spun că solul are ceva deosebit, de la natură, şi, de aceea, an de an, florile răsar la fel de frumoase. Turiştii care vin aici sunt foarte încântaţi. Mulţi rămân muţi de uimire. Chiar dacă este interzis să culegi flori, puţini rezistă şi tot iau câteva fire. Rezervaţia s-a păstrat pentru că nu a fost atinsă de pesticide şi de alte lucruri artificiale. Este o minune a naturii ce nu a fost alterată de mâna omului.
Pe lângă narcise, în aria protejată creşte o mare varietate floristică care include specii vegetale de gălbenele, bulbuc de munte, coada vulpii, stupiţă etc, dar şi o faună diversă de mamifere, păsări, reptile şi amfibieni, insecte, printre care mulţi fluturi rari.
In fiecare an, la Vad are loc şi Festivalul Narciselor, o sărbătoare ce nu trebuie ratată. La 21 mai, tinerii din Vad şi din satele învecinate îmbracă straie populare şi se întrec în tradiţii şi jocuri demult uitate. Festivalul dă posibilitatea turiştilor să guste şi din produsele autentice ale zonei Făgăraşului.














Să nu mergeți înainte de 21 mai pentru că nu sunt înflorite narcisele :) eu am încercat pe 1 mai si pe 14 mai .

Revenit pe 4 Mai 2017 ;)  destule narcise înflorite , în două săptămâni vor fi în plin spectacol de culoare și frumusețe.

                   








   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...