marți, 31 mai 2016

COLOANELE DE BAZALT - RACOS



Monument al naturii , arie protejată de interes național  ,rezervație naturală de tip geologic situată în județul Brașov, pe teritoriul administrativ al comunei Racoș.
Aria naturală se află în partea sud-estică a Transilvaniei (în zona de contact a munților Harghitei și Baraoltului cu Munții Perșani) și cea nord-estică a județului Brașov, în apropierea drumului județean (DJ131C) care leagă localitatea Racoș de Augustin
Rezervația naturală cu o suprafață de 1,10 ha, a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate) și reprezintă masive columnare de bazalt, cu o geologie caracterizată prin prezența scurgerilor de lavă.
Eruptiile bazaltice cuaternare din zona reprezinta ultimele manifestari vulcanice din muntii Carpati si alcatuiesc Triunghiul Bazaltelor ( Rupea-Racos-Comana de sus ) .
Aceste eruptii au avut loc in intervalul 2.0-0.5 milioane de ani.









Revin oricând cu mare drag . 
Câteva poze în plus din altă mică plimbare 12.03.2017









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...