marți, 14 august 2018

CETATEA NEAMȚULUI


                 

Este o cetate medievală din Moldova situată în apropierea orașului Târgu Neamț , la aproximativ 46 km de orașul Piatra Neamț . Așezată aproape de vârful cel mai înalt al Culmii Pleșului, cetatea face parte din categoria monumentelor medievale de valoare excepțională din România. Poziția strategică de care a beneficiat și prezența în evenimentele marcante pe care le-a cunoscut această parte a țării demonstrează faptul că , Cetatea Neamțului, a fost una dintre cele mai bine întărite cetați de care a dispus statul medieval moldovenesc.
Cetatea Neamțului a fost construită în timpul lui Petru Mușat (1375-1391), în perioada consolidarii statului medieval Moldova. Prima atestare documentară dateaza din 1395, anul în care regele Ungariei, Sigismund de Luxemburg, înainte de a fi înfrant de oștile lui Ștefan I Mușat la Hindău, emite un act de cancelarie “Ante Castrum Nempch”.

























































Un comentariu:

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...