luni, 15 octombrie 2018

FATIMA

   
       

Basilica Maicii Domnului din Fatima - locas de cult national
Basilica Maicii Domnului din Fatima este un locas de cult national insemnat atat pentru portughezi, cat si pentru intreaga lume catolica. Aceasta a fost ridicata pe locul in care cei trei tineri au primit viziunile in are acestia au recunoscut-o pe Maica Domnului - caracterizata de acestia drept "o doamna mai stralucitoare decat soarele".
       

Construirea basilicii in stilul neo-clasic, dim-preuna cu spira centrala, inalta de 65 de metri, a inceput la data de 13 mai 1928. Basilica Maicii Domnului are 15 altare inchinate acesteia si o orga cu 12.000 de tuburi.
In basilica din Fatima se afla inmormantati si doi dintre cei trei vizionari cu pricina - Francisco Marto si Jacinta Marto - care au murit in anul 1919 si respectiv in anul 1920. Acestia doi au fost beatificati in anul 2000. Trei ani mai tarziu, Lucia dos Santos a murit si ea - in anul 2005 - mormantul acesteia se afla si el langa celelalte doua.
Basilica din Fatima este flancata de catre doua randuri de coloane legate intre ele de catre cladirea manastirii si de cea a spitalului. Capela Viziunilor - o biserica in aer liber construita pe locul exact al primei viziuni - este deschisa tot timpul anului pentru oficierea slujbelor necesare.
 Detalii despre pelerinajul actual
Cine viziteaza Basilica din Fatima in perioada mai-octombrie trebuie sa fie pregatit pentru multimea de pelerini pe care ii va gasi in zona. Oamenii vin non-stop, ziua si noaptea, si umplu piata larga din fata bisericii celei mari.
Pelerinii piosi ce vin la Fatima viziteaza si biserica parohiala la care mergeau cei trei copii, cat si cimitirul in care au fost inmormantati la inceput cei doi tineri - Francisco si Jacinta - aflate la marginea orasului Fatima. Tot acestia - piosii - strabat in genunchi distanta dintre piata bisericii si Capela Viziunilor - adica o distanta de mai bine de 30 de metri.
Cei mai multi pelerini sosesc in Fatima cu trenul ce vine din Lisabona, aflata la o distanta de 113 kimometri. Cei mai multi dintre ei se cazeaza pe la casele localnicilor, desi in zona se afla si mai multe hoteluri. Pentru cei ce doresc sa viziteze Fatima in afara sezonului mai sus amintit, trebuie sa se asigure din-nainte ca basilica este deschisa publicului. 
( crestinortodox.ro )
         





























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...