marți, 16 octombrie 2018

Lisabona


       

Construit si reconstruit dupa cateva mari cutremure, orasul are farmecul oraselor asezate pe malul raului. Tagus sau Rio Tejo, este animatorul vietii din Piata Comertului. Castelul Sao Jorge si fortificatiile sale domina orasul si ofera cea mai frumoasa priveliste. Alfama este cartierul maur, vechi si norocos, scapat intreg dupa un cutremur, asezat la poalele castelului, cu strazi inguste si abrupte ce coboara spre malul raului. 

Catedrala, construita de Dom Afonso dupa alungarea maurilor, are aerul unei fortarete si aminteste de istoria zbuciumata a acelor vremuri. 
Monumentul Masteiro dos Jeronimos, inchinat marelui Vasco da Gama si calatoriei sale in India, este cel mai glorios monument al Lisabonei. 

Bairro Alto este locul ideal pentru o dupa amiaza de plimbari si cumparaturi. Cafenelele si restaurantele deschise de-a lungul promenadei au un farmec deosebit si locul este foarte cautat de turisti. 

          





































Pe linia tramvaiului nr 28 













Hai și cu Tuk-Tuk :)











Hai și cu Bica Funicular :) 
































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...