miercuri, 17 octombrie 2018

Setè


     

Sète, paradisul francez al fructelor de mare

Sète este cel mai fascinant oraș mic de pe coasta franceză mediteraneană, tocmai pentru că  este fermecător.  Acesta este un oraș port atractiv - dar serios - de oameni muncitori .
Sète înconjoară un deal singuratic, Mont St Clair, pe coasta altfel plată a lanțului Languedoc. Și totul este  o insulă. Există marea din față, desigur. În spatele ei, însă, este laguna Thau - o vastă întindere a apei sărate, colonizată de paturi cu stridii . 
Canalele definesc orașul și oferă curentul care energizează locul. Mulți localnici au propriile lor bărci pentru a face cumpăraturile .Canal Royal principal este cel mai important .
Sète are cele mai frumoase plaje  ale  Franței - opt mile de plajă se întind de-a lungul șuvoiului de pământ care separă laguna de mare. 

Petreceți dimineața :)

Explorarea portului. Ar putea fi o ușurare pentru a afla că Sète nu conține monumente esențiale sau vitale. Atracția este orașul în sine: apă multă, energie, puțin ruinat :) în părți, dar colorat . Prima sarcină este aceea de a descoperi centrul și intersecția canalelor.
Această rețea este în mod efectiv rațiunea lui-d'être a lui Sète. La comanda lui Ludovic al XIV-lea, portul (și orașul) au fost construite din 1666 pentru a oferi o ieșire la mare pentru Canal du Midi. Începeți pe Canal Royal, care bisectează centrul, conectând marea cu laguna Thau. Veți observa o combinație de fațade mari și lucruri mai noi cu vedere la apă. Pont-de-la-Civette (Civette Bridge) marchează începutul Quai-de-la-Resistence și tronsonul principal de bare pe malul canalului și restaurante.



































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...