miercuri, 17 octombrie 2018

MARSILIA


     

Marsilia este capitala regiunii Provence-Alpi-Coasta de Azur iar cu cei 1,8 milioane locuitori,este a treia cea mai mare arie metropolitană a Franţei, după Paris şi Lyon.
Oraşul a fost fondat de anticii greci, apoi a trecut în posesia romanilor şi a fost cunoscut sub numele de Massalia,devenind în timp cel mai important centru comercial şi principalul port comercial al Imperiului Francez. Acum, Marsilia este cel mai mare oraş şi cel mai mare port comercial şi turistic de pe coasta Mării Mediterane, locul unde opresc marile nave care fac croaziere în Mediterana de vest.
Cu istoria sa de peste 2600 de ani, Marsilia sau Marseille, cum o numesc francezii, este cel mai vechi oraş al ţării. Arhitectonic şi cultural, centrul oraşului, cu biserici enorme, fortificaţii masive şi castele din secolul XV, cu case bogate vechi de trei secole şi cu splendide clădiri de secol XIX, este deosebit de atragător turistic.

       



















































           Basilica Notre-Dame de la Garde ,domină vechiul port şi oraşul. Construită pe locul unei vechi capele   între 1853 şi 1864, în stil neo-bizantin, cu dom, este decorată cu marmură colorata, mozaicuri cu foiţă de aur şi picturi murale care au ca subiect navigaţia. În vârful turnului cu clopotniţă, pe un piedestal înalt, se află statuia aurita de 9,7 metri a Fecioarei Maria. Basilica Notre Dame de la Garde este cel mai cunoscut simbol al oraşului, loc de pelerinaj şi cel mai vizitat sit turistic al Marsiliei.
             
     























Să nu uităm de faimosul săpun și de istoria lui 💜
























           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...