vineri, 12 octombrie 2018

Veneția - Italia



     
Septembrie 2018

Odată ajunși în Veneția ,dacă nu ştiţi de unde să începeţi, este mai bine să vă lăsaţi luaţi de valul de turişti care vorbesc toate limbile pământului, un val în mişcare care îşi arată originile prin culorile exotice ale pielii. Fiecare dintre ei are un aparat foto sau măcar un telefon mobil, dispozitive care nu încetează niciodată să anunţe imortalizarea  unui cadru. Milioane de fotografii se fac în Veneţia în fiecare minut şi se resimte acut condiţionarea de a nu putea întoarce capul permanent într-o rotaţie de 360 de grade care să cuprindă totul.
Invariabil, toate drumurile duc la " Rialto“ şi "San Marco“, două dintre obiectivele turistice cele mai importante ale Veneţiei. De altfel, la finalul unei zile în Veneţia veţi realiza că podul Rialto şi piaţa San Marco nu pot fi evitate nici dacă vă propuneţi. Semnalizarea acestora prin plăcuţe stradale este omniprezentă, dar şi pentru că, invariabil, toate străduţele converg, la un moment dat, spre Rialto sau San Marco.
Unul dintre cele mai cunoscute locuri din lume, Piazza San Marco este „magnetul“ de netăgăduit al Veneţiei. Aici, într-o mare de oameni care nu contenesc să-şi facă selfie-uri şi îşi strigă admiraţia pentru capodopera lagunei, sunt „adunate“ unele dintre cele mai frumoase opere ale umanităţii: Palatul Dogilor veneţieni, Bazilica San Marco, Turnul cu ceas (Torre dell’Orologio), Biblioteca Nazionale Marciana, construită de Sansovino, Procuratura şi Clopotniţa San Marco.

Veneția străbătută la pas și din barcă :) 
                







































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grădinile Romane

          Pensiunea Grădinile Romane este s ituata pe  pe malul Lacului Izvorul Muntelui, oferă o experiență de lux inspirată din stilul Imp...